Δέσποινα Μαρσέλου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (Bsc), Ειδίκευση στην Κλινική διατροφή και ανοσολογία (Msc)

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 06/08/1979. Σπούδασε στο Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του πανεπιστημίου London Metropolitan στην Αγγλία με τίτλο κλινικής έρευνας: Θερμογένεση, παχυσαρκία και τα μεταβολικά μονοπάτια των μακροστοιχείων: Συσχετιση με την παχυσαρκία.

Η έρευνα καταχωρήθηκε το 2004 στο περιοδικό του Βρετανικού διαιτολογικού συλλόγου ως μία από τις καλύτερες κλινικές έρευνες νέων αποφοίτων στη Μ.Βρετανία.

Απέκτησε Master of Science στην κλινική διατροφή και ανοσολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία με έμφαση την διαιτολογική υποστήριξη και παρέμβαση σε ασθενείς με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος όπως Διαβήτης, καρκίνος, τροφικές αλλεργίες. Η μεταπτυχιακή κλινική έρευνα με τίτλο Εξετάζοντας το ποσοστό αφυδάτωσης σε άτομα με οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο και δυσφαγία, πραγματοποιήθηκε στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) Barts & the London και Homerton με έδρα το Λονδίνο όπου και αξιολογήθηκε ως πρότυπη έρευνα.

Η επαγγελματική ενασχόληση της ως κλινικού διαιτολόγου στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Newcastle upon Tyne και North Tees (NHS) στην Αγγλία της έδωσε την δυνατότητα να κάνει πράξη την επιστημονική της κατάρτιση, προάγοντας την σε:
•    Προϊσταμένη στο κέντρο του διαβήτη
•    Υπεύθυνη στο τμήμα εγκεφαλικών και αποκαταστάσεως
•    Υπεύθυνη στο τμήμα αλλεργίας και ανοσολογίας

Tην παρούσα περίοδο εργάζεται στο διαιτολογικό της γραφείο υπεύθυνη για την διατροφική φροντίδα ασθενών με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και για παροχή εξατομικευμένων διαιτολογίων για απώλεια βάρους,

Παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών και Λέκτορας στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο Αθηνών υπεύθυνη για σεμινάρια κλινικής διατροφής σε φοιτητές πρώτου πτυχίου και μεταπτυχιακού.

ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ
Kontogianni M., Marselou D., Zabelas A. (2008). Dietary treatment & obesity in: Advances in Obesity (Philippou). Elsevier-Pasxalidis (in preparation)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
11ο  Πανελλήνιο συνέδριο Λιπιδιολογίας Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής νόσου  (7 Ιουνιου,2008)
Θέμα: Αλλαγή Τρόπου Ζωής: Που Τα Καταφέρνουμε και Που Όχι.

12ο  Πανελλήνιο συνέδριο Αθηροσκλήρωσης  (14 Νοεμβρίου, 2008)
Θέμα: Υπέρταση και Διατροφή: Νέες οδηγίες Από Την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία

Στοιχεία επικοινωνίας
Δέσποινα Μαρσέλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (Bsc)
Ειδίκευση στην Κλινική διατροφή και ανοσολογία (Msc)

Διεύθηνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 67, Πειραιάς, 18536
Τηλ επικοινωνίας: 2104536144-6944363825
email: dmarselou@hotmail.com

web design

WebOlution