Νέο Βιβλίο: Βιταμίνη D όσα θέλετε να γνωρίζετε του Καθηγητή Sunil J. Wimalawansa

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Ο επιπολασμός της ανεπάρκειας βιταμίνης D αυξάνεται σε όλο τον κόσμο και πλησιάζει διαστάσεις επιδημίας. Ωστόσο, μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων έχουν αδιάγνωστη και χωρίς θεραπεία ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση της ανεπάρκειας βιταμίνης D και να διευκολύνει την κατανόηση της φυσιολογίας, παθοφυσιολογίας, και τις συνέπειες για την υγεία της ανεπάρκειας της βιταμίνης D. Παρέχει επίσης πληροφορίες για τον εντοπισμό των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και τα ασφαλή και οικονομικά αποδοτικά σχήματα για τη διόρθωση του προβλήματος.

Η βιταμίνη D3 παράγεται στο δέρμα μετά από επαρκή έκθεση ηλιακής ακτινοβολίας UV-Β. Η ύπαρξή μας εξαρτάται από την επαρκή έκθεση στον ήλιο. Η υπεριώδης ακτινοβολία θα πρέπει να παρέχει περισσότερο από το 80% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη D μας, αλλά η έκθεση μας στον ήλιο έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.  Συνέπεια, ο ρόλος της διατροφής και των συμπληρωμάτων έχει γίνει πιο σημαντικός. Σε πολλές χώρες ορισμένα τρόφιμα είναι πλέον εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.

Η Ραχίτιδα στα παιδιά και η οστεομαλακία στους ενήλικες είναι κλασικές εκδηλώσεις σοβαρής ανεπάρκειας βιταμίνης D. Ανεπαρκή επίπεδα  ορού της 25 (ΟΗ) D στον ορό και η χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου είναι καθοριστικοί παράγοντες κινδύνου κατάγματος. Εκτός από την ενίσχυση της απορρόφησης του ασβεστίου και της μεταλλοποίησης των οστών, η βιταμίνη D διευκολύνει διάφορες σημαντικές φυσιολογικές διεργασίες.

Ανεπάρκεια της επιδεινώνει πολλές ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Το αν η ανεπάρκεια της βιταμίνης D σχετίζεται με τα αυξημένα περιστατικά καρκίνου, διαβήτη τύπου 2, της παχυσαρκίας, και των καρδιακών παθήσεων παραμένει να προσδιοριστεί. Αναπλήρωση του ορού 25 (ΟΗ) D σε επίπεδα μεγαλύτερα από 30 ng / mL (75 nmol / L) ελαχιστοποιεί αυτά τα αποτελέσματα.

Αποτελεσματικές όσον αφορά το κόστος, σε επίπεδο χώρας, στρατηγικές πρόληψης είναι ουσιαστικής σημασίας για την εξασφάλιση επαρκούς βιταμίνης D σε σχέση με τη γεωγραφική τοποθέτηση, τις εποχές του χρόνου, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, το χρώμα του δέρματος, και τις πολιτιστικές συνήθειες.

Το βιβλίο διερευνά τη σχέση της βιταμίνης D με σκελετικά και μη-σκελετικά συστήματα, μη-κλασικές λειτουργίες, καθώς και νέους και παλιούς στόχους της βιταμίνης D, το μεταβολισμό και τους μηχανισμούς δράσης και τα μέσα για την επίτευξη επάρκειας βιταμίνης D με τη συντήρηση και τα θεραπευτικά συμπληρώματα.

Το βιβλίο περιέχει 378 σελίδες με 75 έγχρωμες εικόνες, τυπωμένα σε χαρτί υψηλής ποιότητας. Είναι εύκολο να το διαβάσει και να το καταλάβει όχι μόνο ο εργαζόμενος της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και ο απλός κόσμος. Κόστος, US $ 40 σε σκληρό εξώφυλλο

Μπορείτε να βρείτε μια σύνοψη του βιβλίου εδώ

Vitamin D-Book.Synopsis_H-1

Όποιος ενδιαφέρεται για το βιβλίο μπορεί να στείλει e-mail suniljw@hotmail.com στα αγγλικά με τον τίτλο Vitamin D book.

Share
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution