Οδηγίες ΕΟΠΥΥ για βοηθήματα και τεχνητά μέλη

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Το νέο γενικό έγγραφο βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=46670

Με αυτό το έγγραφο εισάγεται η υποχρέωση του ασφαλισμένου να συμμετέχει με το 20% επί της δαπάνης της αγοράς και το μέγιστο ποσό καθορίζεται από τα πλαφόν των προηγούμενων εγκυκλίων. Στα γρήγορα, οι τιμές είναι αυτές που ίσχυαν πριν από τις περικοπές.

Και με αυτό το σημείωμα δεν χορηγούνται τεχνητά μέλη για τα άνω άκρα.

Πέρα από το απαράδεκτο του 20% της συμμετοχής των ασφαλισμένων επί της συνολικής δαπάνης με αυτό το νέο έγγραφο εισάγονται νέα κόλπα στις συναλλαγές των ασφαλισμένων με σοβαρές αναπηρίες (παραπληγικών, τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων) με το ΕΟΠΥΥ και με τις επιχειρήσεις εμπορίας αυτών των βοηθημάτων.

Θα πρέπει να προσέξετε επειδή ούτε ο ΕΟΠΥΥ ούτε οι επιχειρήσεις έχουν ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής. Ευθύνη έχει μόνο ο ασφαλισμένος με παραπληγία, με τετραπληγία και με ακρωτηριασμό.

Όταν γίνει έλεγχος από το ΕΟΠΥΥ ή από το οποιοδήποτε άλλο ασφαλιστικό ταμείο υπόλογος είναι μόνο ο ασφαλισμένος και έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν υπάρχει καμία ανοχή για τους ασφαλισμένους με πραγματικές αναπηρίες που πλέον εύκολα μπορούν να εκπέσουν στην κατηγορία των αναπήρων μαϊμού.

Το έγγραφο αναφέρει πως ισχύει έως ότου εκδοθεί νέα εγκύκλιος ή ΕΚΠΥ.

Share
πηγή:http://www.disabled.gr/
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution