Επιτυχής η εκδήλωση παρουσίασης του ελληνικού FRAX‏

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή της  εκδήλωσης “Οδηγίες για τη διαγνωστική προσέγγιση της οστεοπόρωσης- Εφαρμογές της Ελληνικής έκδοσης του FRAXπου διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 στην Αίγλη Ζαππείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Ορθοπαιδικής Κου Γεώργιου Λυρίτη, Προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, σχετικά με την ιστορική διαδρομή του ελληνικού εργαλείου FRAX. Tην εκδήλωση χαιρέτησαν οι: Καθηγητής Κος Ιωάννης Κυριόπουλος, Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας,  και Καθηγητής Κος Ιωάννης Τούντας, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Ο Κος Πολυζώης Μάκρας, Ενδοκρινολόγος, Επιμελητής «251» Γ.Ν Αεροπορίας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κλινική χρησιμότητα του FRAX στο πρωτόκολλο διαγνωστικής και θεραπευτικής αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης του ΕΟΦ.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά αποτέλεσε η παρουσία του Κου Eugene McCloskey, Professor of Adult Bone Disease, Academic Unit of Bone Metabolism, University of Sheffield, Honorary Consultant Physician in Metabolic Bone Disease καθώς και η ομιλία του σχετικά με την χρήση του FRAX στην κλινική πράξη, στην οποία τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα 6 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ενσωματώσει το FRAX στις επίσημες κλινικές οδηγίες του για την οστεοπόρωση.

Φωτογραφικό υλικό καθώς και video με την ομιλία του Καθηγητή Eugene McCloskey θα βρείτε στο http://www.heliost.gr/el/

Στοιχεία Επικοινωνίας ΕΛ.Ι.ΟΣ

Αγ. Βαρβάρας 5

14561, Κηφισιά

Τηλ: 2106120382

Φαξ: 2108015889

e-mail: info@heliost.gr, helioss@otenet.gr

Share
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution