Σύμφωνα με μελέτη της Mayo Clinic ήπια διαταραχή της γνωσιακής λειτουργίας είναι συνηθισμένη σε ηλικιωμένους

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Περισσότερο από το 6% των Αμερικανών ηλικίας 70-89 αναπτύσσουν ήπια γνωσιακή εξασθένηση (MCI) κάθε χρόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Mayo Clinic (Μελέτη της γήρανσης).
Επίσης, η κατάσταση φαίνεται να επηρεάζει τους άνδρες, εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τη σχολική εκπαίδευση περισσότερο από τις γυναίκες και όσους έχουν τελειώσει κάποια τριτοβάθμια εκπαίδευση, ήταν τα ευρήματα της Mayo Clinic. Τα άτομα με MCI είναι στο στάδιο μεταξύ της μείωσης κανονικής μνήμης που σχετίζεται με τη γήρανση και την άνοια, όπως αυτή που προκαλείται από τη νόσο του Alzheimer.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται, αναφέρει ότι 296 από τις 1.450 συμμετέχοντες στη μελέτη ανέπτυξαν MCI, ένα ποσοστό συχνότητας του 6,4% ανά έτος συνολικά. Μεταξύ των ανδρών, η συχνότητα εμφάνισης ήταν 7,2%, σε σύγκριση με το 5,7% ανά έτος για τις γυναίκες.
“Η κατανόηση της κατανομής των περιστατικών της MCI ανά ηλικία, φύλο και άλλες δημογραφικές μεταβλητές είναι κρίσιμη για να κατανοήσουμε την αιτία της πάθησης, καθώς και τον τρόπο πρόληψης της MCI και την εξέλιξη της σε πλήρη, μη αναστρέψιμη άνοια», είπε ο επικεφαλής συγγραφέας Rosebud O. Κατά δήλωση του Roberts του τμήματος Επιδημιολογίας της Mayo Clinic. «Αυτή η πρόοδος στη μελέτη κατανόησης της MCI θα βοηθήσει τους κλινικούς να προσφέρουν ακόμα καλύτερη φροντίδα για τους ασθενείς τους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αρχικής αξιολόγησης.”
Τα άτομα με MCI έχουν ήπια προβλήματα με τη σκέψη και τη μνήμη που δεν παρεμβαίνουν με καθημερινές δραστηριότητες, αν και η κατάσταση να ξεχνούν πράγματα είναι συχνά εμφανής σε αυτούς, τους φίλους και την οικογένειά τους. Ενώ μεταξύ των ατόμων με MCI αναπτύσσει άνοια δεν αναπτύσσουν όλοι άνοια, υπολογίζεται ότι ένα 5 έως 10 % το κάνει.

Δες το βίντεο εδώ:

Share
πηγή:http://www.ltlmagazine.com/news-item/mild-cognitive-impairment-common-elderly-mayo-clinic-finds
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution