1ο Διεθνές Σεμινάριο Γηριατρικής Αποκατάστασης

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνεργάτες,

Η επέκταση του προσδόκιμου ζωής στο δυτικό κόσμο έχει μεταθέσει προς τα πάνω, την ηλικία μετά από την οποία κάποιος χαρακτηρίζεται ηλικιωμένος. Οι συνθήκες ζωής ωστόσο, ο τρόπος διατροφής, η έλλειψη κίνησης και άσκησης, έχουν μεταβάλλει τον τρόπο αντιμετώπισης των «ιατρικών» προβλημάτων των ηλικιωμένων.

Ο όγκος της γνώσης σχετικά με την αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων του ανθρώπου σε μεγάλη ηλικία διαχέεται σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Ωστόσο η δυσκολία στην μετακίνηση, ο κίνδυνος των πτώσεων και η κακή διατροφή φέρνουν την ειδικότητα της Ιατρικής Αποκατάστασης κοντά στους ηλικιωμένους τόσο σε ό,τι αφορά την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση ή την διαχείριση αυτών των προβλημάτων.

Μέσα στα πλαίσια της ολιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του ηλικιωμένου μια ομάδα Γηριατρικής Αποκατάστασης, αποτελούμενη από φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, ψυχολόγους, διαιτολόγους, γυμναστές κτλ. μπορεί να προσφέρει πολύτιμες  υπηρεσίες.

 

Το 4ο Διεθνές Σεμινάριο Προληπτικής Γηριατρικής και το 1ο Διεθνές Σεμινάριο Γηριατρικής Αποκατάστασης, που θα γίνει στην Αθήνα στις 1και 2 Απριλίου 2011, θα δώσει την ευκαιρία όχι μόνο σε  γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και σε επιστήμονες από πολλούς χώρους, που ενδιαφέρονται για την κίνηση, την άσκηση, την διατροφή και γενικά τα προβλήματα υγείας που επιρρεάζουν την ποιότητα ζωής  των ηλικιωμένων, να ανταλλάξουν απόψεις και να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους πάνω σε τόσο ενδιαφέροντα θέματα. 

Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής σας καλούμε να συμμετάσχετε στο 4ο Διεθνές Σεμινάριο Προληπτικής Γηριατρικής και το 1ο Διεθνές Σεμινάριο Γηριατρικής Αποκατάστασης, πιστεύοντας ότι οι εμπειρίες που θα αποκτήσετε θα σας είναι χρήσιμες στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ηλικιωμένων ασθενών σας.

Share
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του 4th International Seminar on Preventive Geriatrics & 1st International Seminar on Geriatric Rehabilitation
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution