Άσκηση στην Οστεοπόρωση

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Στην Οστεοπόρωση εκτός της φαρμακευτικής αγωγής υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της πάθησης οι οποίες συχνά παραβλέπονται. Η άσκηση αποτελεί  ένα μέτρο πρόληψης αλλά και  αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης .

Αναφορικά με τη φυσική δραστηριότητα των Ελληνίδων γυναικών της επικράτειας ισχύουν τα εξής: Ποσοστό 10% δήλωσε πως ασκείται περιστασιακά με γρήγορη βάδιση στην ύπαιθρο ή σε διάδρομο γυμναστικής (συστηματικά <5%). Συστηματική γυμναστική σε γυμναστήριο κάνει το 5% των γυναικών, δηλαδή 150.000 Ελληνίδες περίπου. Ποσοστό 50% δήλωσε πως δεν περπατάει για διάστημα 10 λεπτών ούτε 6 φορές την εβδομάδα (δηλαδή χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο ακόμα και για μικρές αποστάσεις). Συστηματικά ασκούνται στην Ελλάδα (περπάτημα ,γυμναστήριο κτλ. ) περίπου 250.000 γυναίκες και δεν υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίηση ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες ανά δεκαετία.

Ακολουθούν αποσπάσματα από συνέντευξη του Δρ. Ι. Διονυσιώτη στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER στην εκπομπή του ειδικού δημοσιογράφου σε θέματα υγείας κου Καλλιδώνη σχετικά με την άσκηση στην Οστεοπόρωση

Share
www.medReha.com
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution