9ο Ετήσιο Συνέδριο Β΄ κλινικής Αποκατάστασης Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (Ε.Ι.Α.Α)

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών συνέδριο που οργάνωσε η η Β’ κλινική Αποκατάστασης του Ε.Ι.Α.Α.

Κατά την 1η ημέρα του συνεδρίου αναπτύχθηκε η διασύνδεση μεταξύ της επιστήμης της Αποκατάστασης με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ τη 2η μέρα του συνεδρίου συζητήθηκε η εφαρμογή της αντλίας μπακλοφένης για την αντιμετώπιση της σπαστικότητας, μια πραγματικά εποικοδομητική συζήτηση από την οποία βγήκαν πολλά συμπεράσματα και συζητήθηκαν προβληματισμοί διαφόρων ειδικοτήτων σχετικά με το θέμα αυτό. Το συνέδριο παρακολούθησαν ιατροί Αποκατάστασης-Φυσίατροι, ιατροί ΜΕΘ, Νευροχειρουργοί και Ορθοπαιδικοί καθώς και φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κινησιοθεραπευτές κα.

Δείτε την ενημέρωση για το πρόγραμμα και το μήνυμα της προέδρου

Αντιμετώπιση Γενικευμένης σπαστικότητας

Διεπιστημονική Συνάντηση ειδικών

Τοποθέτηση και Λειτουργία εμφυτευμένης Αντλίας Μπακλοφαίνης

Αμφιθέατρο  Νοσοκομείου ΠΓΝΑ «Γ.Γεννημάτας»

Αγαπητέ συνάδελφε

 

Θα αποτελούσε μεγάλη τιμή να συμμετάσχετε στη συνάντηση ειδικών που αφορά σε ζητήματα τοποθέτησης και λειτουργίας εμφυτευόμενης αντλίας μπακλοφαίνης για την αντιμετώπιση της γενικευμένης σπαστικότητας.

Η συνάντηση ειδικών διοργανώνεται από την Β΄ κλινική Αποκατάστασης του ΕΙΑΑ και  θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου 2010 στο αμφιθέατρο  « Γ.Γεννηματάς»  στην Αθήνα.

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν οι ειδικοί που θα λάβουν μέρος ως ομιλητές ή σχολιαστές και κοινό που θα παρακολουθεί τον διάλογο.

Θεματολογία :

Σπαστικότητα και ΚΕΚ

Σπαστικότητα και βλάβη Νωτιαίου Μυελού

Σπαστικότητα και κατά πλάκας σκλήρυνση

Σπαστικότητα και Εγκεφαλική παράλυση.

 

Αναλυτικά σε κάθε ενότητα  θα παρουσιαστεί από ομάδα συναδέλφων διαφορετικών ειδικοτήτων η τελευταία  βιβλιογραφία που σχετίζεται με τα κάτωθι ζητήματα:

 

  • Απόλυτα και σχετικά κριτήρια εμφύτευσης αντλίας Μπακλοφαίνης
  • Κατάλληλος χρόνος εμφύτευσης
  • Πλαίσιο παρακολούθησης και υποστήριξης των ασθενών
  • Εφαρμογή ειδικού προγράμματος Αποκατάστασης.

 

Μετά το τέλος της κάθε ενότητας θα γίνεται σχολιασμός από το Panel ειδικών και θα καταγράφεται κάθε άποψη και προβληματισμός που προκύπτει από την προσωπική εμπειρία ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες συστηματικής οργάνωσης και συνεργασίας μεταξύ Νοσοκομείων και ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

 

Η συνάντηση θα βιντεοσκοπηθεί και ηχογραφηθεί ώστε να συνταχθούν τα συμπεράσματα και να δημοσιευθούν ως προτάσεις ειδικών με βάση την Ελληνική οργάνωση Υγείας.

 

 

Η πρόεδρος του συμποσίου                           

Κ.Πετροπούλου    MD  , PhD

Share
www.medreha.com
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution