Φυτό κατά της ημικρανίας

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Το γηγενές φυτό Cymbopogon Ambiguus, είδος λεμονόχορτου – γνωστού στην ελληνική και ως λουίζα – που ευδοκιμεί σε περιοχές της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, ανακουφίζει άνδρες και γυναίκες που πάσχουν από ημικρανία.

Το φυτό είναι γνωστό και ως “βέρβενα” ή “βερβαίνα”.

Έρευνα που διενέργησε το Glycomics Institute του πανεπιστημίου Griffith της Βόρειας Αυστραλίας, επιβεβαίωσε τις πρακτικές χρήσεις του εν λόγω φυτού, που μεταβιβάζουν οι ιθαγενείς από γενεά σε γενεά.

Ο Δρ. Ντάρεν Γκρις, Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι “το λεμονόχορτο περιλαμβάνεται στους καταλόγους των πρακτικών θεραπειών που έδωσαν οι Αυστραλοί ιθαγενείς στους πρώτους λευκούς εποικιστές και μεταβιβάζουν προφορικά στους απογόνους τους”.

“Πιστοποιήσαμε πειραματικά τη χρήση του (λεμονόχορτου), ανιχνεύοντας συγκεκριμένο συστατικό του το οποίο δρα θετικά” είπε ο Δρ. Γκρις.

Και πρόσθεσε: “Ο πονοκέφαλος και η ημικρανία είναι περίπλοκες καταστάσεις. Όμως, το συγκεκριμένο φυτό δρα τόσο καλά όσο η ασπιρίνη. Το φυτό χρησιμοποιείτο κατά του πονοκεφάλου και της ημικρανίας. Εμείς διαπιστώσαμε κάποια ιδιότητα του φυτού και την ερευνήσαμε περαιτέρω”.

Share
Πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution