Βρετανία: Αλλάζουν τα καθίσματα για να χωρούν οι παχύσαρκοι

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

H επιδημία της παχυσαρκίας αναγκάζει έναν από τους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Βρετανίας να αλλάξει τα καθίσματά του, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει τους παχύσαρκους θεατές του. Ο λόγος για το LG Arena του Μπέρμινχαμ.

Ο χώρος βρίσκεται σε στάδιο ανακαίνισης και σύμφωνα με μια έρευνα αγοράς, στη νέα του μορφή θα πρέπει να αφήνει στους θαμώνες του περισσότερο χώρο. Πώς; Αντικαθιστώντας τα καθίσματά του με μεγαλύτερα.

Ο δρ Τζέρεμι Τόμλινσον, από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ, θεωρεί πως το παράδειγμα του LG Arena, θα ακολουθήσουν κι άλλοι τομείς και φορείς και απαισιόδοξα δηλώνει: «Το να είναι κανείς νοσηρά παχύσαρκος θα γίνει συνηθισμένο. Οι πόρτες των καταστημάτων θα γίνουν πιο πλατιές, οι θέσεις στα τρένα και στα λεωφορεία μεγαλύτερες και στα αεροδρόμια θα πρέπει να ζυγιζόμαστε μαζί με τις αποσκευές μας. Τα μεγέθη των ρούχων και των επίπλων μας θα αλλάξουν».

Ο αριθμός των παχύσαρκων Βρετανών υπολογίζεται σήμερα σε 1,2 εκατομμύρια, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά του Βρετανικού Συστήματος Υγείας, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στη Γηραιά Αλβιόνα, περισσότερες από 3.000 βαριατρικές επεμβάσεις.

Share
Γράφει η Νεκταρία Καρακώστα, Δημοσιογράφος.
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution