Βιβλίο: Ασκήσεις στην οστεοπόρωση

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF
Ασκήσεις στην ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Ασκήσεις στην ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Συγγγραφέας
Δρ Ιωάννης Διονυσιώτης
Φυσίατρος-Ιατρός Αποκατάστασης

Εκδόσεις HEDERA

Ρόδος 2008


Η οστεοπόρωση αποτελεί ένα παγκόσμιο θέμα δημόσιας υγείας. Εκτός της φαρμακευτικής αγωγής υπάρχουν και παρεμβάσεις μέσω προγραμμάτων άσκησης που είναι πολύ σημαντικές και δυστυχώς παραβλέπονται.

Η αντιμετώπιση και η πρόληψη της οστεοπόρωσης έχουν στόχο την πρόληψη των καταγμάτων που οδηγούν στις αναπηρίες και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Οι πτώσεις αυξάνουν την πιθανότητα για κατάγματα των οστών, και για το λόγο αυτό η προστασία από τις πτώσεις μέσω ασκήσεων είναι σημαντική.

Το βιβλίο προτείνει ένα πλάνο δράσης στην οστεοπόρωση και προσπαθεί να συνδυάσει τις απλές κλασικές ασκήσεις που γνωρίζουν οι Έλληνες με τις νέες εξελίξεις. Διαπίστωσή μας από την εμπειρία μας και την επαφή με το κοινό και τους ασθενείς σε όλη την Ελλάδα, είναι πως προτιμούνταν οι απλές ασκήσεις με τις οποίες ο πληθυσμός είναι εξοικειωμένος.

Πιστεύουμε πως μελλοντικά όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες θα μετέχουν σε πιο εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης όπως Yoga, Pilates και Tai-Chi και θα απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρουν αυτά τα είδη της γυμναστικής στην σωματική και ψυχική υγεία.

Δρ Ιωάννης Ελ. Διονυσιώτης
Φυσίατρος-Ιατρός Αποκατάστασης
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Επιμελητής Β’ Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης
Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου
Συνεργάτης του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος του συμβουλίου της International Society of Musculoskeletal & Neuronal Interactions (ISMNI) και μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ).
Τηλ. επικοινωνίας: 6946-469759
e-mail: yannis_dionyssiotis@hotmail.com

Share
www.medreha.com
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution