Ο μετρητής άσκησης

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως, ένα σιωπηλό νόσημα, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα και να προλαμβάνεται.

Είναι γεγονός πως οι  γυναίκες παγκοσμίως αναγνωρίζουν την σοβαρότητα της οστεοπόρωσης. Από έρευνα του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης προέκυψε πως το 93% συμφωνεί ότι είναι μια σοβαρή κατάσταση .Όσον αφορά τις γυναίκες που υποφέρουν από οστεοπόρωση δήλωσαν πως αναγνωρίζουν πια την ανάγκη της έγκαιρης παρέμβασης και το 72% των γυναικών αυτών είπαν  ότι θα είχαν λάβει προληπτικά μέτρα αν γνώριζαν ότι ήταν σε κίνδυνο αλλά δεν είχαν αρκετή πληροφόρηση. 
Είναι λοιπόν το μέλλον των γυναικών «εύθραυστο» ;

Η φυσική δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών. Στην παιδική και εφηβική ηλικία η άσκηση είναι σημαντική για την επίτευξη της μέγιστης οστικής πυκνότητας έως και την ηλικία των 25 ετών, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

Η Φινλανδική εταιρία Newtest Ltd, καταξιωμένη στο χώρο της αθλητικής τεχνολογίας, πρόσφατα κατασκεύασε το προϊόν NEWTEST BONE EXERCISE MONITOR που βοηθά τις γυναίκες να βελτιώσουν την υγεία των οστών τους και να προλάβουν την οστεοπόρωση .

Η ονομασία του προϊόντος σε ελεύθερη μετάφραση στα  Ελληνικά είναι: ο μετρητής της άσκησης των οστών. Αποτελείται από μια μικρή συσκευή που φοριέται στη μέση, στην περιοχή του ισχίου κατά τη διάρκεια της καθημερινής φυσικής δραστηριότητας και των ασκήσεων. Η συσκευή μετρά και αναλύει τις δραστηριότητες του χρήστη σε πραγματικό χρόνο, και τον ενημερώνει για την καθημερινή ή και εβδομαδιαία κατάσταση της ενδυνάμωσης των οστών. Συγχρόνως πληροφορεί το χρήστη για το ποσοστό της απαιτούμενης άσκησης που απαιτείται από αυτόν για να έχει οφέλη στην οστική του δύναμη. Ο «μετρητής άσκησης» βοηθά τους χρήστες του να πετύχουν τον στόχο τους στην οστική ενδυνάμωση μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες και εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της σωστής άσκησης για οφέλη στα οστά. Η συσκευή αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και γυμναστές στην εκπαίδευση των αθλουμένων, αναφορικά με την ενδυνάμωση των οστών. Η αποτελεσματικότητα του « μετρητή της άσκησης των οστών » έχει πιστοποιηθεί σε διεθνή ερευνητικά συνέδρια με βραβεύσεις (Scientist Award, European Calcified Tissue Society, Clinical Biomechanics Award 2004, European Society for Biomechanics) και υπάρχει πλήθος επιστημονικών ερευνών στην ιατρική  βιβλιογραφία.

Share
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution