Πυρετός αποκαλύψεων για τη νέα γρίπη

Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
Post2PDF

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταγγέλλει συνέργεια φαρμακοβιομηχανιών και Π.Ο.Υ σε εκστρατεία τρομοκράτησης του κοινού.

Πανδημία… πανικού και πλιάτσικου στους κρατικούς προϋπολογισμούς, ενορχηστρωμένη απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες και με τις πλάτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι ο ιός της «νέας γρίπης», σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, επιδημιολόγο και επικεφαλής της επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο χειρισμός του ΠΟΥ ήταν ουσιαστικά μια εκστρατεία τρομοκράτησης του κοινού για μια «ήπια επιδημία γρίπης» κι αποτελεί ένα από τα «μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα», όπως λέει ο Γερμανός επιστήμονας και πολιτικός.

Θεωρητικά θα μπορούσε η όλη κατάσταση να οφείλεται σε λάθος επιστημονική εκτίμηση. Ομως η επιτροπή, στην οποία προΐσταται ο Βόνταργκ, άρχισε έρευνα για τον παρασκηνιακό ρόλο που διαδραμάτισαν οι φαρμακοβιομηχανίες στη δημιουργία και την εκμετάλλευση του κλίματος φόβου. Σύμφωνα με αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως απ’ τον διεθνή Τύπο, «ειδικοί» και στελέχη του ΠΟΥ, που έπαιξαν ρόλο στην ανάδειξη της «πανδημίας» σε υστερία και σε μαζική κινητοποίηση των υγειονομικών Αρχών, έχουν λάβει μεγάλα ποσά απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες.

6 εκατ. € «δωράκι»
Τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών από την «πανδημία» ήταν αστρονομικά, χαλάλι λοιπόν τα χρήματα που διέθεσαν στους «ειδικούς». Μπροστά στα περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια που έβγαλε η GlaxoSmithKline (GSK) απ’ την «πανδημία» χάρη στις παραγγελίες που είχε για 440 εκατομμύρια εμβόλια, δεν ήταν τίποτα τα έξι εκατομμύρια ευρώ που έδωσε για «ερευνητικούς σκοπούς» στον Γιουχάνι Εσκόλα. Αυτός ο Φινλανδός καθηγητής είναι σύμβουλος εμβολιασμού και στέλεχος του ΠΟΥ. Eκτός απ’ αυτόν άλλοι έξι καθηγητές της ίδιας ομάδας «ειδικών» του Οργανισμού αποκαλύφθηκε πως λαμβάνουν χρήματα από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες παρασκευάστριες των επίμαχων εμβολίων. Ο ΠΟΥ επαγγέλλεται τη διαφάνεια μέσω ίντερνετ και τυπικά οφείλει να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του τα εταιρικά συμφέροντα που οι επιστήμονες των επιτροπών του μπορεί να έχουν. Ωστόσο, δεν είχε κάποιο απ’ τα συγκεκριμένα στοιχεία αναρτημένο.

Η διαπλοκή περνάει και στις εθνικές επιτροπές υγείας. Στη Βρετανία αποκαλύφθηκε ότι ο ειδικός σύμβουλος της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς, ο Ρόι Αντερσον, είναι υψηλόμισθος σύμβουλος και της GSK, που πήρε τη «μερίδα του λέοντος» απ’ τις βρετανικές παραγγελίες για εμβόλια. Πιθανόν μόνο μέσω της εγκάρδιας συνεννόησης ΠΟΥ και φαρμακευτικών να εξηγείται το πόσο γρήγορα διατέθηκαν στην αγορά τα εμβόλια, όπως επισημαίνει ο Βόνταργκ, και ένα μεγάλο πλήθος επιστημόνων που αγνοήθηκε επιδεικτικά όλο το περασμένο διάστημα. Αν ανατρέξει κανείς στις σχετικές ανακοινώσεις του ίδιου του ΠΟΥ μέχρι και τον Ιούνιο, θα δει ότι σε αυτές αναφερόταν ότι τα εμβόλια αναμένονταν όχι νωρίτερα απ’ το τέλος του 2009.

Οι τυχόν παρενέργειες οποιουδήποτε εμβολίου είναι αντικείμενο έρευνας που, όπως ορίζουν βασικοί κανόνες της ιατρικής επιστήμης και δεοντολογίας, διεξάγεται προτού αυτό τεθεί στη διάθεση του κοινού. Στην περίπτωση που εξετάζουμε, τα εμβόλια εγκρίθηκαν με διαδικασίες-εξπρές από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αρχές, παρά τις ενστάσεις εντός της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας. Το κοινό θα έπαιζε τον ρόλο του πειραματόζωου, τον οποίο η διευθύντρια του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Τσαν, δεν ήθελε για τον εαυτό της, αφού η ίδια δεν εμβολιάστηκε κατά του ιού, όπως καλούσε όλο τον κόσμο να πράξει, παρά μόνο πριν από λίγες ημέρες και μετά την κατακραυγή που η σχετική είδηση είχε προκαλέσει.

Σήμερα, πέρα απ’ τις αρκετές παρενέργειες που σ’ έναν βαθμό παρουσιάζουν όλα τα εμβόλια και μένει να φανούν, ίσως το πιο ανησυχητικό για τη δημόσια υγεία να είναι ότι μια παραλλαγή του εμβολίου κατά της «γρίπης των χοίρων» έχει ενεργό ουσία που έχει καλλιεργηθεί σε καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το Obta Flu της Novartis, που δεν είναι ο τύπος που διατίθεται στην Ελλάδα, έχει λάβει έγκριση απ’ την ΕΜΕΑ (τον ΕΟΦ της Ευρωπαϊκής Ενωσης) κι είναι το πρώτο που παράγεται με τη μέθοδο αυτή.

Πολλές χώρες της ΕΕ

Πλήρωσαν χρυσάφι για το εμβόλιο και τώρα ζητάνε ακυρώσεις παραγγελιών

Ας σημειωθεί ότι πριν να γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια, ξεπούλησε το Tamiflu, το μόνο σκεύασμα που, σύμφωνα με τους «ειδικούς» ήταν αποτελεσματικό απέναντι στον ιό. Ετσι, για παράδειγμα, η Βρετανία κι η Γερμανία έσπευσαν να αγοράσουν 90 και 94 εκατομμύρια δόσεις του, που έχουν μείνει σχεδόν όλες στο ράφι. Στη Βρετανία χρειάστηκε να χορηγηθούν μόνο τέσσερα εκατομμύρια δόσεις.

Η μεγάλη φάκα για τις ευρωπαϊκές χώρες ήταν τα εμβόλια. Τα αγόρασαν σε τεράστιους αριθμούς, τα πλήρωσαν χρυσάφι (σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας) κι έχουν μείνει αδιάθετα. Η Γαλλία έσπευσε να ακυρώσει 50 απ’ τις 94 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, που είχε παραγγείλει, η Γερμανία 25 απ’ τις 50 εκ. δόσεις, ενώ τρόπο για ν’ απαλλαγούν από το πανάκριβο κι άχρηστο «στοκ» τους ψάχνουν -μεταξύ άλλων- η Βρετανία, η Ισπανία κι η Ελλάδα.

Κι ενώ ο Νικολά Σαρκοζί αναγκάστηκε να απολογηθεί για τις υπερβολικές παραγγελίες της κυβέρνησής του, δυο χώρες μπορούν να καμαρώνουν για τους χειρισμούς της «πανδημίας» απ’ την πολιτική ηγεσία τους. Η Πολωνία, επειδή δεν έκανε καμία παραγγελία εμβολίων, κι η Ελλάδα.

Η χώρα μας, αν και χρεώθηκε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ (ποσό το οποίο μπορεί να μεγαλώσει αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να «σπάσει» τις συμφωνίες με τις φαρμακευτικές), δικαιούται να υπερηφανεύεται γιατί δύναται να εμβολιάσει μιάμιση φορά το σύνολο του πληθυσμού της! Ή, εναλλακτικά, να εμβολιάσει πέντε φορές το 30% του πληθυσμού, ποσοστό το οποίο ο ΠΟΥ έκρινε αρκετό για να αντιμετωπιστεί η φοβερή και τρομερή «πανδημία».

Χάρη στη μεγαλειώδη έμπνευση της προηγούμενης κυβέρνησης να παραγγείλει 8 συν 8 εκ. εμβόλια είμαστε καλυμμένοι… ως τον λαιμό.

  • 3,5 δισ. δολάρια είναι το κέρδος για την GlaxoshithKline από τις παραγγελίες που είχε για 440 εκατομμύρια εμβόλια

Από γρίπη των χοίρων σε  H1N1

Το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ άλλαξε την ονομασία της νόσου

Τελικά πώς λέγεται η «πανδημία»; Νέα γρίπη, γρίπη των χοίρων, γρίπη τύπου Α, Η1Ν1, μεξικανική γρίπη, όλα χρησιμοποιούνται. Βέβαια, στην αρχή ο ΠΟΥ την αποκαλούσε «γρίπη των χοίρων», όμως, ύστερα από παράκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ αποφάσισε να τη λέει Η1Ν1. Είχαν τρομάξει ότι οι πωλήσεις χοιρινού κρέατος θα πέσουν. Δυστυχώς, χιλιάδες γουρούνια δεν γλίτωσαν στην Αίγυπτο, όπου η σφαγή τους για λόγους «προστασίας της δημόσιας υγείας» ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας εχθρικής για τις θρησκευτικές μειονότητες πολιτικής.

Τι να πει και το γουρουνάκι που εσφάγη στο Αφγανιστάν; Ηταν το μοναδικό στη χώρα κι ίσως νόμιζε ότι στη συγκεκριμένη θα πέθαινε από φυσικό θάνατο… Το έφαγε κι αυτό η «πανδημία»…

Πηγή : Έθνος Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2009, 30

Share
Νικήτας Κουριδάκης
Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post Post2PDF

web design

WebOlution